PAKEJ PAKISTAN

TEMPAT MENARIK

Ground Pakej

Dengan pakej kami, anda tidak akan terlepas untuk menjelajahi keindahan Pakistan dari pelbagai sudut pandang. Dari Islamabad yang moden hingga ke cantiknya Gilgit, semuanya ada dalam genggaman anda.

5 kawasan menarik
Pakej 11 hari 9 malam

Islamabad

Kami mengundang anda untuk merasai keramahan penduduk Islamabad dan menjelajahi kekayaan budaya serta keindahan alamnya.

5-30

Skardu

Kami menjemput anda untuk melihat banjaran gunung karakoram yang viral serta sungai indus yang mengalir melalui rantau ini memisahkan Karakoram dari Banjaran Ladakh.

5-15

Hunza

Kami mengundang anda untuk melawat Lembah Hunza, yang terletak di bahagian paling utara Pakistan, ia mengalami empat musim yang berbeza iaitu musim bunga, musim panas, musim luruh dan musim sejuk

10 - 20

Passu

Kami mengundang anda untuk merasai pengalaman yang mendalaman serta keindahan alam semula jadi yang cukup menarik dipasu. kawasan ini antara kawasan yang sejuk sesuai bagi mereka yang menyukai suasana sejuk.

10-30

Gilgit

Kami mengundang anda untuk melihat wilayah Gilgit  dimana kawasan ini menpunyai lembah yang luas berhampiran pertemuan Sungai Gilgit dan Sungai Hunza. Ia  berfungsi sebagai hab untuk ekspedisi trekking dan mendaki gunung di banjaran gunung Karakoram.

5-25

PAKISTAN INTERNATIONAL AIRLINES

TENTATIF

KULALUMPUR- ISLAMABAD PK 895 1330- 1620 CATATAN
Berkumpul di KLIAaras 53jam sebelum berlepas. Penerbanganmenaiki Pakistan Airline hampir 6jamterus keIslamabad. Selesai urusanImigresen& Kastampeserta terus dibawa untuk makan malam dandaftar mask hotel. 1xmakan malam Menginap di Islamabad Hotel Continental atau setaraf
ISLAMABAD- SKARDU PK 451 0845- 0945 CATATAN

Sarapan dan daftar keluar hotel. Bersedia untuk ke airport. Teruskan penerbangan ke Skardu yang akan mengambil masa hampir 1jam sambil menikmati keindahan panorama dari udara melihat puncak Gunung Himalaya, K2 &Karakoram.

• Selesai urusan Imigresen & Kastam di Skardu Airport, peserta dibawa ke Shangrila Resort. Di sini peserta akan disajikan dengan makan tengahari sambil menikmati alam yang dikelilingi tasik dengan lanscape yang cantik.

• Selepas solat, meneruskan lawatan ke Tasik Kachura dan menaiki bot disana.

•Petang, singgah minum “Chai” sambil melihat matahari terbenam di ColdDesert & Katpanah Lake sebelum daftar masuk hotel.

1 x sarapan

1 x makan tengahari

1xmakan malam

Menginap di Baltistan Resort Hotel atau yang setaraf di Skardu.

SKARDU- SHIGAR VALLEY- SKARDU  CATATAN

• Sarapan pagi dan mulakan lawatan ke :-

• Menaiki Jeep untuk menjelajah padang pasir di Sarfaranga Cold Desert & Desert Safari.

• Shigar Fort yang berusia hampir 300 tahun.

• Amburig Mosque

• BlindLake

1 x sarapan

1 x makan tengahari

1xmakan malam

Menginap di Baltistan Resort Hotel atau yang setaraf di Skardu.

SKARDU- GHAWARI-MONTHOKA WATER FALL  CATATAN

Hari inI peserta akan mulakan lawatan sedikit awal kerana perjalanan ke Ghawari memerlukan masa hampir 2 jam dari Skardu. Dalam perjalanan akan singgah di:

• Gol Village

• The junction ofIndus river and Shyok river

• The beautiful of Keris Village

• Foot suspension bridge Keris Vilage

• Ghawari KashalAgri tourism Farm

• Manthoka Waterfall

• Kharmang Valley

1 x sarapan

1 x makan tengahari

1xmakan malam

Menginap di Baltistan Resort Hotel atau yang setaraf di Skardu.

SKARDU- GILGIT – HUNZA CATATAN
Sarapan pagi dan daftar keluar hotel. Mengambil masa hampir 5 jam untuk sampai ke Hunza melalui Skardu Highway. Dalam perjalanan masih berpeluang untuk singgah di beberapa tempat yang menarik untuk melihat & merakam keindahan daun-daunan yang kuning keemasan merah kemerahan di sepanjang jalan. Kita juga berpeluang untuk memetik buah apple yang sangat fresh dari pokok. Berhenti sebentar di RonduValley & di Rakaposhi view point.

1 x sarapan

1 x makan tengahari

1xmakan malam

Menginap di Hunza Elite karimabad atau yang setaraf.

 HUNZA – KARIMABAD CATATAN

Sarapan pagi dan sepenuh hari melawat sekitar bandar Hunza yang sangat terkenal dengan keindahan alam semula jadinya. Lawatan ke-:

 • Perkampungan Altit mengunjungi Altit Fort, berusia ratusan tahun.
 • Pergunungan Hoper dan berpeluang melihat Glasier dan nikmati keindahan saujana mata memandang dari kawasan tanah tinggi Hoper Valley.
 • Petang, kembali ke Karimabad,membelidisekitarbandar.

1 x sarapan

1 x makan tengahari

1xmakan malam

Menginap di Hunza Elite karimabad atau yang setaraf.

 HUNZA VALLEY – SOST – PASSU CATATAN

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel. Meneruskan perjalanan ke Bandar Pelabuhan Kering Sost. Membeli belah di sekitar bandar. Meneruskan perialanan ke sempadan Pakistan / China di Khunjerab Pass. Kembali dari Bandar Sost, singgah menikmatipemandangan Puncak Shisper, Batura Peak, Topopdan Peaks, Passu Peak & Batura Glaciers Passu Cones.

1 x sarapan

1 x makan tengahari

1xmakan malam

Menginap di Passu Travel Lodge atau setaraf.

 PASSU – SOST – GILGIT CATATAN
Sarapan pagi dan daftar keluar hotel. Lawatan sekitar Passu. Singgah di Rainbow Bridge, Tasik Attabad yang airnya kehijauan dan peserta berpeluang menikmati keindahannya dengan menaiki boat. Selepas makan tengahari, meneruskan perjalanan ke Gilgit yang akan mengambil masa hampir 4 jam.

1 x sarapan

1 x makan tengahari

1xmakan malam

Menginap di gate Hotel Gilgit atau yang setaraf.

 GILGIT – ISLAMABAD PK 602 0955 – 1100 CATATAN

Selepas sarapan pagi, daftar keluar hotel terus dihantar ke Airport Gilgit dan meneruskan penerbangan ke Islamabad. Sekali lagi peserta akan dibawa menikmati panorama indah dari atas ruangan angkasa melihat Mountain Ranges Himalaya.

Tiba di Islamabad mulakan aktiviti membeli di sekitar bandar & petang menikmati keindahan Sunset di Rawal Dam.

1 x sarapan

1 x makan tengahari

1xmakan malam

Menginap di Grand Continental Islamabad atau setaraf.

ISLAMABAD – AIRPORT CATATAN

Sarapan pagi dan mulakan lawatan sekitar bandar. Melawat ke Monument Pakistan, Masjid Shah Faisal. Kembali ke hotel untuk rehat daftar keluar.

Petang, membeli belah sebelum berpeluang melihat keindahan matahari terbenam di Puncak Monal sambil dihidangkan makan malam yang istimewa.

Peserta dihantar ke airport selepas makan malam.

1 x sarapan

1 x makan tengahari

1xmakan malam

 

ISLAMABAD – KUALA LUMPUR CATATAN

Daftar masuk untuk penerbangan balik ke Kuala Lumpur. Dalam pesawat akan diberikan makan malam. Insya’Allah peserta akan selamat tiba di KLIA pada pukul 1130 pagi dengan membawa seribu kenangan indah di Pakistan.  Alhamdulillah semoga berjumpa lagi.

 

Penerbangan selama 6 jam ke KLIA.

 

 • Tiket penerbangan antarabangsa pergi & balik (Kula Lumpur – Islamabad – Kuala Lumpur )
 • Tiket penerbangan domestik pergi & balik (Islamabad – Skardu / Gilgit – Islamabad )
 • visa & surat jemputan 
 • Penginapan bertaraf standard 3 bintang **.
 • Pengangkutan yang selesa.
 • Makan 3 kali sehari.
 • (Sarapan, makan tengahari & makan Malam )
 • Bayaran masuk di tempat lawatan .
 • Tiket menaiki Bot, Tiket masuk ke Fort, Tiket Jeep
 • Tipping driver & guide
 • Insurans perjalanan
 • Perbelanjaan peribadi
 • Perkara yang tidak terdapat dalam aturcara.

ISLAMABAD

Apabila di Islamabad, Pakistan, seseorang tidak boleh ketinggalan melihat tempat pelancongan ikoniknya. Bandar ini paling terkenal dengan perumahan Masjid Shah Faisal. Ia mempunyai reka bentuk seni bina yang unik kerana ia adalah masjid moden yang diilhamkan oleh Badouin-tent. Selain itu, bandar ini juga menempatkan mercu tanda negara, Tugu Monumen Pakistan, di mana tetamu boleh mengetahui lebih lanjut mengenai sejarah dan budaya tempatan.

SKARDU

Skardu adalah sebuah bandar yang terletak di Gilgit-Baltistan, Pakistan. Skardu berfungsi sebagai ibu kota Daerah Skardu dan Bahagian Baltistan. Ia terletak pada ketinggian hampir 2,500 meter di Lembah Skardu, di pertemuan Sungai Indus dan Shigar. Bandar ini merupakan pintu masuk penting kepada lapan ribu banjaran gunung Karakoram yang berdekatan. Sungai Indus yang mengalir melalui rantau ini memisahkan Karakoram dari Banjaran Ladakh.

HUNZA

Lembah Hunza beradadi kawasan utara Gilgit-Baltistan, Pakistan, dan diselubungi oleh sekeping banjaran gunung paling asas di dunia, termasuk Karakoram, Himalaya, dan Hindu Kush. Lembah ini merentasi kawasan seluas kira-kira 7,900 kilometer persegi dan disusun pada ketinggian 2,438 meter di atas paras lautan. Lembah ini adalah rumah kepada Aliran Hunza, yang memberikan air kepada sistem air, dan terkenal dengan tanah masak dan skop kehidupan yang berbeza.

PASSU

Passu adalah sebuah kampung kecil di lebuh raya Karakoram, di sebelah sungai Hunza, dan kira-kira seratus lima puluh kilometer ke hulu dari Gilgit. Ia terletak sangat dekat dengan lidah glasier Passu, dan di selatan lidah glasier Batura. ia mempunyai non-polar glasier ketujuh terpanjang di dunia pada lima puluh enam kilometer, dan mencapai sangat dekat dengan lebuh raya. Kebanyakan mereka yang duduk dikawasan ini adalah golongan Wakhi dan bertutur dalam Bahasa Wakhi. Dari segi agama mereka Ismaili, mazhab Syiah Islam.

 

GILGIT

Gilgit adalah ibu kota wilayah pentadbiran ditadbir Pakistan Gilgit-Baltistan di wilayah Kashmir yang dipertikaikan. Bandar ini terletak di lembah yang luas berhampiran pertemuan Sungai Gilgit dan Sungai Hunza. Ia adalah destinasi pelancongan utama di Pakistan, berfungsi sebagai hab untuk ekspedisi trekking dan mendaki gunung di banjaran gunung Karakoram.

WhatsApp kami di sini...